Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με πιπεριές


Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Υλικά για 15-20 σουβλάκια

3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες, 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα, 2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε κύβους, 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια, 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια

Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το σκόρδο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι τη σάλτσα σόγιας και το λάδι. Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μπωλ να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. Τα τελευταία 30 λετπά ρίχνουμε στη μαρινάδα και τις πιπεριές. Όσο ετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου (ή ζεσταίνουμε το γκριλ) περνάμε τους κύβους κοτόπουλου σε καλαμάκια με κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας συχνά και ραντίζοντας με τη μαρινάδα μέχρι να ροδίσει.