Σαλάτα με καλαμαράκια, φασόλια, ραπανάκια και αρωματικά βότανα


Σαλάτα με καλαμαράκια, φασόλια, ραπανάκια και αρωματικά βότανα

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια, 300 γρ. ξερά φασόλια, 6 ντομάτες, 1 αγγούρι, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, λίγο μάραθο, 2 ραπανάκια, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. ξίδι από κρασί, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σαλάτα με καλαμαράκια, φασόλια, ραπανάκια και αρωματικά βότανα

Εκτέλεση: Από την προηγούμενη μέρα βάσουμε τα φασόλια σε ένα μπωλ σαλάτας και τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Την επομένη ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το σκόρδο, το μάραθο, το κόλιανδρο και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40′ με 45′. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στο μπωλ της σαλάτας, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα κεφάλια τους και κόβοντας τα πλοκάμια. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια σε ελαιόλαδο για 2′ σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το κόλιανδρο, το μάραθο και τα ραπανάκια. Κόβουμε το αγγουράκι σε κύβους, τις ντομάτες στα τέσσερα αφαιρώντας τους σπόρους. Ετοιμάζουμε τη σως αναμειγνύοντας το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ σαλάτας και περιχύνουμε με το λαδόξιδο.