Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα και μανιτάρια


Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα και μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα

55 γρ. σπανάκι, 55 γρ. ρόκα, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 225 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το ντρέσινγκ: 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη, 2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπώλ. Για το ντρέσινγκ, χτυπάμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.