Χωριάτικη ομελέτα


Χωριάτικη ομελέτα

Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς τη φλούδα της, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 πιπεριά, 1 κ.γ. κάππαρη, 1 κ.γ. ρίγανη, φέτα σπασμένη, ½ φλ. ελαιόλαδο, 6 αβγά, αλάτι, πιπέρι

Χωριάτικη ομελέτα

Εκτέλεση: Βάζουμε τη χωριάτικη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να μαραθεί η πιπεριά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στη χωριάτικη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Με αυτό τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωρία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να τη γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Μόλις στερεοποιηθεί το αβγό από πάνω, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.