Ρυζόγαλο φούρνου με βανίλια


Ρυζόγαλο φούρνου

Υλικό για 8 άτομα

1,5 λίτρο γάλα πλήρες, 60 γρ. ρύζι καρολίνα, 150 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. κορν φλάουρ, 2 κρόκους αυγών, 1 φυσική βανίλια, 30 γρ. καστανή ζάχαρη

Ρυζόγαλο φούρνου

Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι με 1 λίτρο γάλα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος αυτής της διαδικασίας ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει για 20-30 λεπτά. Τέλος τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο νερό (μπεν μαρί), πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 250°C για 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Σερβίρουμε όταν είναι χλιαρό και έχει σκληρύνει η καραμέλα.