Στριφτά τυρόψωμα με καλαθάκι Λήμνου
Υλικό για 6 άτομα
400 γρ. τυρί “Καλαθάκι” τριμμένο, 500 γρ. αλεύρι, 200 γρ. καλαμποκάλευρο, 12 γρ. ξερή μαγιά, σουσάμι για το πασπάλισμα, 80 ml ελαιόλαδο, 450-500 ml χλιαρό νερό

Στριφτά τυρόψωμα με καλαθάκι Λήμνου
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη μαγιά και το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την χωρίζουμε στα 6, την κάνουμε μπαλίτσες και τη βάζουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια παίρνουμε τις μπάλες της ζύμης μία-μία και τις ζυμώνουμε με την ανάλογη ποσότητα της φέτας. Κατόπιν, τις πλάθουμε σε μπαστούνια, κολλάμε το σουσάμι και τις τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Βάζουμε τα τυρόψωμα σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα. Ψήνουμε στους 175°C για 40 λεπτά.