Ψητές ντομάτες με βασιλικό, σκόρδο και κάππαρη


Ψητές ντομάτες με βασιλικό, σκόρδο και κάππαρη

Υλικά για 8 άτομα

4-6 ντομάτες πομοντόρι κομμένες στη μέση, ανάμεικτα ντοματίνια, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 30 ml βαλσάμικο ξύδι, 30 ml ελαιόλαδο, 2 αντσούγιες, φρέσκο θυμάρι, λίγη κάππαρη, 3-4 μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας κομμένες στη μέση (προαιρετικά), φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Τοποθετούμε τα πομοντόρι κομμένα στα δυο σε ένα ταψί. Χαράζουμε ένα σταρυρό σε κάθε ντοματίνι και τα προσθέτουμε στο ταψί. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την κάππαρη και τις αντσούγιες και τα ρίχνουμε πάνω στις ντομάτες. Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού.