Μεσογειακό γεμιστό κοτόπουλο
Υλικά για 2 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλο,
Για τη μαρινάδα: 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μείγμα μπαχαρικών, αλάτι, πιπέρι, ριγανη
Για τη γέμιση: 50 γρ. ανθότυρο, 3 ντομάτες λιαστές, 2 ελιές χωρίς κουκούτσι, λίγα φύλλα μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα: 5 λιαστές ντομάτες, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Μεσογειακό γεμιστό κοτόπουλο
Εκτέλεση: Για τη γέμιση χτυπάμε τις λιαστές ντομάτες με τις ελιές και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Έπειτα προσθέτουμε το ανθότυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα ανοίγουμε με ένα μαχαίρι και τα μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα τα γεμίζουμε με το μείγμα του ανθότυρου και τα τυλίγουμε με προσοχή, ώστε να κλείσουν καλά οι άκρες, δένοντάς τα με τον σπάγγο. Τα ψήνουμε στη σχάρα από όλες τις πλευρές και μετά τα βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200°C. Τέλος, φτιάχνουμε τη σάλτσα λιαστής ντομάτας, χτυπώντας τις λιαστές ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Σερβίρουμε αφαιρώντας τον σπάγγο από τα φιλέτα κοτόπουλου.