Φάβα με καλαμάρια και λιαστές ντομάτες


Φάβα με καλαμάρια και λιαστές ντομάτες

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φάβα, 1 ολόκληρο κρεμμύδι ξερό, 4 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη, 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες, 4 μικρά καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες, με τα πλοκάμια τους ψιλοκομμένα, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Φάβα με καλαμάρια και λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση: Ρίχνετε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε τη φάβα, μαζί με ολόκληρο το κρεμμύδι και λίγο αλάτι, μέχρι να χυλώσει καλά και να φύγουν τα πολλά νερά. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα, την πολτοποιείτε στο μπλέντερ σε δόσεις ή την περνάτε από λεπτή σίτα. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα καλαμάρια σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ψηθούν, τα σερβίρετε με τη φάβα, πάνω στην οποία ρίχνετε την κάππαρη και τις λιαστές ντομάτες. Τέλος, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.