Πίτες γεμιστές με φέτα, παστουρμά, ελιές, ντομάτα και αγγουράκι


Πίτες γεμιστές με φέτα, παστουρμά, ελιές, ντομάτα και αγγουράκι

Υλικά

3 μεγάλες πίτες για σουβλάκι, 200 γρ. φέτα, 100 γρ. ελιές Καλαμών, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 8 λεπτά κομμάτια παστουρμά, 1 μικρό αγγουράκι, 4 ντομάτες, άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, 4 κ.σ. μαγιονέζα, ελαιόλαδο, πιπέρι

Πίτες γεμιστές με φέτα, παστουρμά, ελιές, ντομάτα και αγγουράκι

Εκτέλεση: Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις κόβουμε σε βικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με ένα πιρούνι με τη φέτα, τον άνηο, ψιλοκομμένο, λίγο λαδι και πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Κόβουμε τις ντομάτες και το σε ροδέλες και τα περιχύνουμε με μαγιονέζα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Ανοίγουμε τις πίτες και αλείφουμε την πρώτη με το μείγμα της φέτας. Γεμίζουμε τη δεύτερη πίτα, αλείφοντας πρώτα το εσωτερικό της με τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια και τον παστουρμά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Γεμίζουμε την τρίτη πίτα με ντομάτες και αγγουράκια, πασπαλίζοντας με βασιλικό ψιλοκομμένο. Βάζουμε τις πίτες τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβουμε στα τέσσερα, τσιμπώντας κάθε κομμάτι με οδοντογλυφίδα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και γιαούρτι.