Πανακότα με μαστίχα και βύσσινα
Υλικό για 6 άτομα
Για την πανακότα: 500 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, 500 ml γάλα πλήρες, 120 γρ. ζάχαρη, 4 γρ. μαστίχα Χίου, 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για τη μαρμελάδα βύσσινο: 500 γρ. βύσσινα, 200 γρ. ζάχαρη, 5 φύλλα δυόσμου, 1/2 lime, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Πανακότα με μαστίχα Χίου και βύσσινα
Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαστίχα έως ότου γίνει σκόνη. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και τι βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας για πολύ λίγο τα φορμάκια σε καυτό νερό. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή χειροποποίητη μαρμελάδα βύσσινο.
Για τη μαρμελάδα: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για δέκα λεπτά. Μόλις βράσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το lime και στύβουμε τον χυμό του μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.