Ρυζοσαλάτα με κόκκινα φασόλια και πικάντικο φιλέτο κοτόπουλο
Υλικό για 4 άτομα
150 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, 100 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα, 60 γρ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 120 γρ ρύζι basmati βρασμένο, 60 γρ. ρύζι καστανό βρασμένο, 80 γρ. αγγούρι σε κύβους, 40 γρ. καλαμπόκι βρασμένο, 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκκομένος, 20 γρ. φύλλα σέλερυ, 30 γρ. γιαούρτι, 3 γρ. πιπέρι καγιέν, ξύσμα από 1 λεμόνι, 5 γρ. αλάτι, χυμός από 1 λεμόνι (30 ml), 60 ml ελαιόλαδο

Ρυζοσαλάτα με κόκκινα φασόλια και πικάντικο φιλέτο κοτόπουλο
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα του λεμονιού, το μισό αλάτι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με λίγο λάδι και το ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε τη σαλάτα ραντίζοντας με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.