Σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί
Υλικά για 6 άτομα
6 φέτες σιταρένιο ψωμί ή γαλλική μπαγκέτα, 200 γρ. στρογγυλο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε φέτες, 100 γρ. φύλλα σαλάτας, 1 κ.σ. ξίδι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon, 25 γρ. καβουρδισμένα κουκουνάρια, φύλλα βασιλικού

Σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση: Χρησιμοποιώντας ένα κουπ κατ κόβουμε τις φέτες του τυριού σε ομοιόμορφα στρόγγυλα κομμάτια. Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Σκεπάζουμε κάθε φέτα ψωμιού με 1 φέτα τυριού και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι το τυρί να ροδίσει και να κάνει φουσκάλες. Χτυπάμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα για τη βινεγκρέτ. Απλώνουμε τα φύλλα της σαλάτας σε μικρά πιάτα, ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και τοποθετούμε από ένα ψωμάκι. Γαρνίρουμε με μερικά κουκουνάρια και φύλλα βασιλικού.