Τάρτες με το μέτρο


Τάρτες με το μέτρο

Υλικά

500 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, μύρτιλλα, σμέουρα) πλυμένα και καθαρισμένα, 6 βερύκοκα κομμένα στη μέση, 20 γρ. βούτυρο, 20 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. μασκαρπόνε, 1 γιαούρτι, 50 γρ. ζάχαρη άχνη, σπόροι από 1 λοβό βανίλιας

Για τη ζύμη: 3 ασπράδια αυγών, 30 γρ. ζάχαρη, 70 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη, 70 γρ. ζάχαρη άχνη, 35 γρ. αλεύρι

Τάρτες με το μέτρο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε ένα ορθογώνιο ταψί. Ετοιμάζουμε τη ζύμη, χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη, τη ζάχαρη άχνηη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα στο λαδόχαρτο φτιάχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι πάχους 1 εκ. Το ψήνουμε για 8΄-10΄και μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και 6 κ.σ. νερο σοτάρετε τα βερύκοκα για 5΄. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, τους σπόρους της βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη. Κόβετε τη ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ολοκληρώνετε με τα φρούτα.